США надсилають додатковий есмінець із системою ПРО у Східну Азію

США надсилають додатковий есмінець із системою ПРО у Східну Азію

Спочатку есмінець USS O'Kane планувалося направити до Європи і Близького Сходу

Американське командування планує надіслати приписаний до Гаваїв (порт Перл Харбор) есмінець USS O'Kane (DDG-77) до східної Азії.

Даний корабель має на озброєнні такий варіант БІУС Aegis і відповідної модифікації перехоплювачі сімейства SM-3, які дозволяють здійснювати перехоплення балістичних ракет середньої дальності.

Як повідомляє видання The Navy Times, есмінець USS O'Kane буде діяти в зоні відповідальності 7 флоту США. Відправка даного корабля в східну Азію стане можливою на фоні того, що ракетний крейсер USS Monterey (CG-61) (порт приписки Норфолк, штат Вірджинія) 16 жовтня відправиться в рейд у зону відповідальності 5 і 6 флотів США.

Початково передбачалося, що есмінець USS O'Kane здійснить рейд саме в зону відповідальності цих двох флотів (Європа і Близький Схід).

Поява даного есмінця із потенціалом ПРО у Східній Азії дасть можливість певною вірою ліквідувати прогалину у потенціалі ВМФ США здійснювати перехоплення ракет на фоні аварій, які відбулися влітку 2017 року за участю двох есмінців ПРО - USS John S. McCain (DDG-56) і USS Fitzgerald (DDG-62). В той же час, на фоні постійних ракетних і ядерних випробувань КНДР потреба у присутності кораблів із потенціалом ПРО в Східній Азії залишається великою. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: