США оголосили про розробку нових ракетних систем

США оголосили про розробку нових ракетних систем
Росія та США розірвали ракетний договір

Американські військові вже почали роботу над мобільними системами неядерних крилатих та балістичних ракет наземного базування

У п’ятницю, 2 серпня, Пентагон анонсував розробку нових ракет, які раніше підпадали під заборону через Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності з РФ.

Про це говориться у офіційній заяві Міністерства оборони США.

«Відтепер, коли США вийшли з договору, Міністерство оборони буде продовжувати розробку наземних ракет звичайного типу (які були заборонені Договором — Ред.) в якості адекватної відповіді на дії Росії«, — зазначили у Пентагоні.

Міністр оборони США Марк Еспер заявив, що користуючись припиненням дії ДРСМД, у США почали всіляко прискорювати роботи по створенню нових ракет, повідомляє Deutsche Welle.

Зокрема, військові вже почали роботу над мобільними системами неядерних крилатих та балістичних ракет наземного базування, заявив Еспер; втім, уточнив він, роботи над ракетами знаходяться на ранній стадії.

Традиційно Еспер звинуватив Росію у розриві ДРСМД, зазначивши, що Сполучені Штати сумлінно дотримувалися своїх зобов'язань у рамках угоди.

Нагадаємо, 2 серпня США офіційно оголосили про вихід країни з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, повністю поклавши провину за це на Росію. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: