США планують надати до $60 млн для боротьби із тероризмом в Сахелі

США планують надати до $60 млн для боротьби із тероризмом в Сахелі
Терористи в Малі

5 тисяч бійців п'яти держав Західної Африки будуть спільно боротися із тероризмом

Вашингтон має намір виділити до 60 млн доларів на фінансування ініціативи «Група 5 держав Сехелю» (G5 Sahel), яка створюється для боротьби із тероризмом на території цього регіону Африки. Про це йдеться у заяві Державного департаменту, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

G5 Sahel, до складу якої ввійдуть збройні сили Малі, Нігеру, Буркіна-Фасо, Чаду і Мавританії, має намір залучити до 5 тисяч бійців. Даний контингент буде протидіяти загрозі із боку «Аль-Каїди» і «Ісламської держави» в регіоні. Перші патрулювання, які мають стартувати в найближчі дні, мають відбуватися на спільних кордонах Малі, Буркіна-Фасо і Нігеру.

Дану пропозицію із боку американського уряду має обговорити і затвердити Конгрес США. Проте, як говориться в заяві Рекса Тіллерсона, така фінансова допомога посилить партнерів США в регіоні у питанні протидії терористичній загрозі. Загальний річний бюджет даної ініціативи складає 491,74 млн доларів.

До заяви США інші держави заявили про готовність підтримати дану ініціативу фінансово на суму, яка складає близько четвертої частини річного бюджету.

При цьому Вашингтон не хоче здійснювати фінансування даної ініціативи через механізми ООН, як на цьому раніше наполягала Франція. Замість цього США планують здійснювати надання фінансової допомоги на двосторонній основі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: