США проти створення безпольотної зони на міжкорейському кордоні

США проти створення безпольотної зони на міжкорейському кордоні

Мова йде про тренування військово-повітряних сил щодо надання вогневої підтримки наземним силам

Вашингтон виступає проти ідеї створення безпольотної зони на кордоні між Республікою Корея і КНДР. Про це повідомили інформаційному агентству Reuters два джерела, які залучені до обговорення цієї ідеї. На думку США такі кроки можуть послабити боєготовність. Мова йде про тренування військово-повітряних сил щодо надання вогневої підтримки наземним силам.

Раніше очільниця МЗС Республіки Корея Кан Ген Хва визнала, що Вашингтону не сподобалася домовленість Сеула і Пхеньяна щодо укріплення довіри на кордоні шляхом зменшення військової напруженості. В розмові із очільницею МЗС Республіки Корея Державний секретар США Майк Помпео особливо загострив увагу на ідеї безпольотної зони.

Сама зона мала б створюватися в районі 40 км на північ і на південь від спільного мілітаризованого кордону і на 20 кілометрів на схід і на захід. В межах цієї зони заборонялися б навчання за участю бойових літаків, в тому числі використання боєприпасів «повітря-суша». До червня 2018 року США і Республіка Корея часто проводили тренування, із залученням військово-повітряних сил, саме в цьому районі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: