США схвалили продаж Польщі протиракетних комплексів Patriot

США схвалили продаж Польщі протиракетних комплексів Patriot

Сума можливого контракту складає 10,5 мільярди доларів

Державний департамент США схвалив можливий продаж систем протиракетної оборони Patriot до Польщі. Про це інформує Reuters з посиланням на повідомлення Пентагону.

Польща активізувала свої зусилля з модернізації своїх військ після приєднання Росією Кримського півострова України у 2014 році.

Міністр оборони Антоні Мачаревіч в березні заявив, що Польща має намір підписати угоду з Raytheon про придбання систем протиракетної оборони Patriot до кінця року.

Протиракети протиракетної оборони Patriot призначені для виявлення, відстеження та ураження безпілотних літальних апаратів (БЛА), крилатих ракет, малогабаритних або тактичних балістичних ракет.

Можливий продаж включає в себе 208 ракет типу Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3), ракетні комплекси з ракетних сегментів, 16 пускових станцій M903, чотири радари AN / MPQ-65, чотири контрольні станції, запчастини, програмне забезпечення та відповідне обладнання.

Крім того, Польща матиме право купувати послуги технічного, інженерного та матеріально-технічного забезпечення уряду США та підрядника.

Попередня сума можливого контракту складає 10,5 мільярди доларів.

Зенітний ракетний комплекс Patriot виробляється компанією Raytheon, що розташована в США.

Нагадаємо, Держдепартамент США схвалив можливу операцію з продажу зенітно-ракетних комплексів Patriot Румунії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: