США скасують санкції проти Судану, що діяли 20 років

США скасують санкції проти Судану, що діяли 20 років

Державні суданські ЗМІ назвали оголошене скасування деяких обмежувальних заходів «правильним рішенням»

США вирішили скасувати запровадженні 20 років тому економічні санкції стосовно Судану. Про це оголосила ввечері п'ятниці, 6 жовтня, у Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хізер Нойерт, передає інформагенція dpa. За словами представниці американського зовнішньополітичного відомства, скасування накладених санкцій очікується 12 жовтня.

У такий спосіб адміністрація президента Дональда Трампа визнає зусилля уряду Судану на підтримку перемир'я в країні. Серед позитивних чинників, котрі спонукали до скасування економічних обмежувальних заходів з боку Вашингтона названо також успішну співпрацю Судану й США з метою врегулювання локальних конфліктів і боротьби з тероризмом.

У дипломатичному американському відомстві також пояснили, що цьому кроку передували близько 16 місяців переговорів із суданським урядом. Розпочалися ці перемовини ще за попередньої адміністрації Барака Обами.

Утім, Судан має і надалі докладати зусиль у таких сферах, як захист прав людини та забезпечення права на віросповідання, наголосили в Держдепі. Так само у Вашингтоні дали зрозуміти, що до цілковитої нормалізації відносин Судану зі США ще далеко.

Водночас у самому Судані привітали цей крок з боку Вашингтона. Державні суданські ЗМІ назвали оголошене скасування деяких обмежувальних заходів «правильним рішенням», передає інформагенція AFP.

США наклали санкції проти Судану ще в середині 1990-х років у відповідь на звинувачення в бік суданського уряду в підтримці терористичних угруповань. Попри скасування деяких економічних обмежувальних заходів, Судан і надалі залишається в американському «чорному списку» країн, що підтримують тероризм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: