США спустять на воду найновіший есмінець із керованим ракетним озброєнням

США спустять на воду найновіший есмінець із керованим ракетним озброєнням

Це буде 69-й корабель класу есмінців Arleigh Burke

У суботу, 4 листопада, ВМФ США проведе церемонію спуску на воду найновішого есмінця із керованим ракетним озброєнням USS Delbert D. Black (DDG-119). Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони США.

Церемонія відбудеться на суднобудівному заводі Huntington Ingalls Industries Shipbuilding, який розташований в місті Паскалуга, штат Міссісіпі.

USS Delbert D. Black (DDG-119) є 69-м кораблем класу есмінців Arleigh Burke і 5-м із 13 кораблів по нинішньому контракту Міністерства оборони США із суднобудівними компаніями.

Даний есмінець буде обладнаний не лише звичною бойовою інформаційною системою Aegis Combat System, але і матиме можливість через Cooperative Engagement Capability обмінюватися даними із радарами інших кораблів і літаків американський збройних сил для формування єдиної інтегрованої картинки щодо ситуації на полі бою. Тим самим це надаватиме конкурентні переваги над гіпотетичним противником в XXI столітті. Водозаміщення есмінця USS Delbert D. Black (DDG-119) складає 9,5 тисяч тонн, а 4 газотурбінних двигуни даватимуть можливість розвивати швидкість до 30 вузлів за годину (1 вузол – 1 миля за годину). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: