США та Південна Корея проводять навчання, де задіяно одразу три авіаносці

США та Південна Корея проводять навчання, де задіяно одразу три авіаносці
Авіаносець «Німіц»

Попередні спільні навчання Вашингтона та Сеула відбулися в середині жовтня

Вашингтон і Сеул знову проводять спільні військові навчання. У них беруть участь три американські авіаносці та сім південнокорейських бойових кораблів, повідомив у суботу, 11 листопада, речник міністерства оборони в Сеулі. Навчання тривають у західній частині Тихого океану.

Мета навчань - посилити відлякування у зв'язку з загрозою з боку Північної Кореї та запобігти будь-яким провокаціям із боку Пхеньяна, заявив речник оборонного відомства. Уперше за останні десять років у спільних навчаннях США та Південної Кореї у регіоні бере участь така кількість авіаносців, зауважує інформагенція AFP.

Під час спільних навчань США і Південна Корея будуть відпрацьовувати повітряні операції й артилерійські удари, а також супровід авіаносців з метою перевірки їх здатності спільно проводити такі операції. Крім того, Сеул стверджує, що навчання є відповіддю на «ядерні та ракетні провокації КНДР».

Попередні спільні навчання Вашингтона та Сеула відбулися в середині жовтня в Японському та Жовтому морях на захід від Корейського півострова. Президент США Дональд Трамп під час візиту до Південної Кореї цього тижня заявив, що Вашингтон готовий застосувати увесь спектр військової сили, щоб відвернути можливу атаку з боку Північної Кореї, але намагатиметься використовувати «всі доступні засоби» невійськового характеру в протистоянні з КНДР. Сеул підтвердив підтримку дій США. Трамп нині перебуває в Азії з 12-денним дипломатичним турне.

Нагадаємо, у КНДР бачать необхідність надіслати «чітке повідомлення» президенту США Дональду Трампу, здійснивши ще одне ядерне випробування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: