США вирішили виставити Китаю рахунок за коронавірус

США вирішили виставити Китаю рахунок за коронавірус
Дональд Трамп заявив, що США розглядають кілька варіантів відповідальності для Китаю через поширення коронавірусу
Фото: ЕРА

Раніше два американських штати вирішили подати позов на Китай через приховування інформації про коронавірус

США вирішили висунути Китаю фінансові претензії в зв'язку з поширенням коронавірусу.

Про це заявив американський президент Дональд Трамп на пресконференції в Білому домі.

Таку заяву він зробив після того, як одна з журналісток запитала у Трампа, чи готові США наслідувати приклад Німеччини, яка нібито виставила Китаю рахунок за спалах коронавірусу на 130 мільярдів доларів.

«У нас є можливості домогтися цього набагато легшим чином», - сказав Трамп.

Він зазначив, що зараз Німеччина і США вивчають цю ситуацію. У разі Сполучених Штатів, йдеться про більшу суму, проте про яку саме, американський президент не сказав.

Він також знову вказав на те, що Китай недостатньо швидко вжив заходів щодо запобігання поширенню нового коронавірусу, через що зараз страждає весь світ.

У квітні відразу два американських штати - Міссурі і Міссісіпі - вирішили подати позов на Китай через приховування інформації про коронавірус. Як вважають позивачі, через політику Китаю постраждали занадто багато американців, що не повинно залишатися без покарання. Тому в США зажадали, щоб Пекін відшкодував матеріальний збиток, а також поніс покарання за приховування даних і несвоєчасне інформування світового співтовариства про спалах інфекції.

Нагадаємо, США почали розслідування обставин появи і поширення коронавірусу у світі з акцентом на те, яку роль у цьому процесі зіграли Китай і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що винні в поширенні коронавірусу Covid-19 відповідатимуть за це, але в першу чергу необхідно зосередитися на відновленні світової економіки.

Також повідомлялося, що член Палати представників США республіканець Джим Бенкс закликає до міжнародного розслідування щодо Китаю за шкоду, заподіяну пандемією коронавірусу.

У зв'язку з цим президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: