США заблокували резолюцію Радбезу ООН щодо статусу Єрусалима

США заблокували резолюцію Радбезу ООН щодо статусу Єрусалима

Проект резолюції щодо Єрусалима був внесений на розгляд Ради Безпеки ООН в суботу делегацією Єгипту від імені Ліги арабських держав

Рада Безпеки ООН у понеділок не змогла затвердити проект резолюції, у якій містився заклик до скасування рішення нинішньої адміністрації США про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Рішення прогнозовано заблокувала делегація США, скориставшись правом вето постійного члена Радбезу, повідомляє Укрінформ.

«Чотирнадцять голосів «за» та один – «протии». Резолюція не приймається, оскільки «протии» висловився постійний член Ради безпеки», - підсумував голова засідання.

Тим не менше, за проект резолюції, попри позицію офіційного Вашингтона, висловилися всі інші члени РБ ООН, у тому числі, такі близькі союзники США і Ізраїлю, як Велика Британія, Франція, Італія та інші країни. Україна також підтримала документ.

Як повідомлялося раніше, проект резолюції щодо Єрусалима був внесений на розгляд Ради Безпеки ООН в суботу делегацією Єгипту від імені Ліги арабських держав після того, як президент США Дональд Трамп 6 грудня виступив із заявою про офіційне визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Крім того, глава Білого дому віддав розпорядження про початок приготувань до перенесення з Тель-Авіва до цього міста Посольства США в Ізраїлі.

Пізніше в ООН розкритикували позицію офіційного Вашингтона.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: