США завершили розгортання протиракетних системи THAAD в Південній Кореї

США завершили розгортання протиракетних системи THAAD в Південній Кореї

Система включає шість пускових установок з перехоплювачами і буде спільно охоронятися силами США і Південної Кореї

Представники сил США в Південній Кореї (USKF) заявили про те, що офіційно повністю завершили процес розгортання батареї системи ПРО THAAD. Про це повідомляє південнокорейське агентство новин Yonhap News Agency. Раніше на минулому тижні було завершено процес передачі 11 бригади ППО із форту Блісс (Техас) у відання 35 бригади ППО сил США в Південній Кореї.

Батарея системи THAAD включає пускові установки із ракетами-перехоплювачами, системи командування і контролю, а також радар. Іще в квітні 2017 року було розгорнуто дві пускові установки, а в вересні було додано іще чотири. Саме після цього Міністерство оборони Республіки Корея заявило про те, що розгортання системи THAAD було завершено. Однак не до кінця була забезпечена необхідна кількість обслуговувального персоналу і охорони.

Окрім того Сеул і Вашингтон погодилися спільно проводити охорону об’єкта, де знаходиться батарея систем ПРО THAAD. Цю функцію будуть здійснювати 201 ударна бригада спеціального призначення Південної Кореї і сили спеціальних операцій США. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: