США звинуватили Іран в постачанні балістичних ракет єменським повстанцям

США звинуватили Іран в постачанні балістичних ракет єменським повстанцям
Єменські повстанці

Іран заперечує дані звинувачення, називаючи їх дитячими

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила про те, що інформація, яку надала Саудівська Аравія, показує, що саме Іран надав повстанцям-хуситам балістичну ракету, яка була запущена в липні 2017 року. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Так, за її словами, тип ракет, які було використано, не був наявний в арсеналах Ємену до початку конфлікту.

Такі кроки Ірану, за словами Ніккі Хейлі, є прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють постачання озброєння до Ємену, де із 2014 року точиться громадянська війна. Так само Ірану заборонено постачати ракети за межі країни без згоди Ради Безпеки ООН.

Окрім того, постійний представник США зробила припущення, що ракета, яка була запущена із Ємена в напрямку Ер-Ріяду 4 листопада, також може мати іранське походження.

Однак іранське джерело в Парижі заперечило такі звинувачення. За його словами, подібну ракету із великим радіусом дії практично неможливо доправити до Ємену на фоні того, що біля його берегів постійно перебувають міжнародні військово-морські сили, які слідкують за морським трафіком. Тому такі звинувачення із боку США є дитячими. 

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп продовжив на рік односторонні санкції відносно Ірану, які були введені в 1979 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: