Стала відома найбільш питуща нація світу

Стала відома найбільш питуща нація світу
Литву назвали найбільш питущою нацією світу

В середньому кожен європеєць вживає більше двох пляшок вина на тиждень

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) представила звіт про стан споживання алкоголю у 30 європейських країнах. Документ був розміщений на сайті організації 4 вересня.

За результатами дослідження, Європа, як і раніше, залишається найбільш питущим регіоном світу, хоча всі країни, що фігурують у дослідженні, підписали Європейський план дій зі скорочення шкідливого вживання алкоголю на 2012-2020 роки.

Найцікавіше, що найбільш питущою європейською країною виявилася Литва, де в середньому випивають 15 літрів спирту на людину за рік. Далі у рейтингу Чехія (14,4 літра спирту на людину за рік) і Німеччина (13,4 літра спирту на людину за рік).

Зазначається, що скорочення споживання алкоголю не відбувається. Між тим, понад 290 тис. людей щорічно вмирають в Європі з причин, пов'язаних із вживанням алкоголю. Автори доповіді зазначили, що алкоголь є основною причиною втрати робочих років, втрати продуктивності. Крім того, в результаті дії алкоголю відбувається кожна четверта смерть серед молоді. У минулому році найбільш питущою країною Європи називалася Естонія. А у 2017-му, як і цьогоріч – Литва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: