Стала відома причина появи синього снігу у Санкт-Петербурзі

Стала відома причина появи синього снігу у Санкт-Петербурзі
26 грудня в одному з дворів Петербурга було виявлено синій сніг
Фото: Фонтанка

Речовина, яке викликала зміну кольору снігу, не викликає екологічної загрози для довкілля

Аналіз проб синього снігу в Санкт-Петербурзі показав, що в речовині, що змінив колір снігового покриву, токсинів немає, а за складом вона близька до ультрамаринового пігменту, який використовується при виготовленні фарб.

Про це повідомив у п'ятницю департамент Росприроднагляду.

Відомство організувало перевірку проб за скаргами місцевих жителів на синій сніг, яким у вівторок була покрита внутрішня будинкова територія та тротуари Аптекарського проспекту.

«Проведено біологічне тестування проб води, що утворилася в результаті танення синього снігу... Тест показав, що проба води не мала токсичного впливу на водорості і бактерії. Дані результати свідчать про те, що проби не токсичні, а речовина, яке викликала зміну кольору снігу, не викликає екологічної загрози для довкілля», — йдеться у повідомленні.

Як уточнює Росприроднагляд, за підсумками тестування проб на метали експерти зробили висновок, що речовина, через яку посинів сніг, за своїм компонентним складом близько до ультрамариновому пігменту, який використовується для виготовлення фарб.

«Можливим джерелом потрапляння у довкілля цієї речовини могли стати роботи з демонтажу будівлі навпроти будинків, мешканці яких фіксували найбільш інтенсивний ступінь зміни кольоровості снігу. Крім того, на стінах будинку були видні сліди фарби», — припускає відомство, уточнюючи, що результати лабораторного дослідження будуть спрямовані в Держбуднагляду для проведення перевірки.

Нагадаємо, у вівторок, 26 грудня, в одному з дворів Санкт-Петербурга випав синій сніг. У соцмережах місцеві жителі активно поширювали версію, що сніг змінив колір через сусідній хіміко-фармацевтичний науково-дослідний інститут, який недавно почали зносити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: