Стала відома відповідь Росії на нові санкції Канади

Стала відома відповідь Росії на нові санкції Канади

Росія у відповідь на «список Магнітського» заборонила в'їзд десяткам канадців

Росія заборонила в'їзд десяткам громадян Канади. Такі заходи були прийняті у відповідь на санкції Канади проти 30 росіян, внесених в місцеву версію «списку Магнітського». Як заявила представник МЗС Росії Марія Захарова, Москва ввела обмеження, виходячи з «принципу взаємності».

Про санкції проти ряду російських громадян стало відомо в п'ятницю. В «чорний список» потрапили глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін і колишній начальник відомства при МВС Олексій Аничин. Штрафні заходи також ввели проти судді Сергія Подопрігорова - в 2008 році він постановив заарештувати Магнітського.

Всі банківські рахунки фігурантів чорного списку на території Канади будуть заморожені. Їм також не можна буде видати політичний притулок на території країни. Всього в списку 52 людини; крім росіян там також знаходяться громадяни Венесуели і Південного Судану.

«Акт Магнітського» був прийнятий Конгресом США в кінці 2012 року. Своя версія «закону Магнітського» є також у Великобританії. Документ назвали в пам'ять про юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського. Він розкрив схему великих розкрадань з російського бюджету. Російська влада звинуватила юриста в ухиленні від сплати податків. Він помер в московському СІЗО в 2009 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: