Стало відомо, коли президент Польщі відвідає Україну

Стало відомо, коли президент Польщі відвідає Україну
Президент Польщі Анджей Дуда

В адміністрації Дуди пояснили, що робочий візит буде з метою проведення переговорів з керівництвом України та представниками ОБСЄ

Президент Польщі Анджей Дуда планує відвідати Україну в грудні цього року. Про це заявив міністр канцелярії глави польської держави Кшиштоф Щерський, повідомляє Тelegraf.

«Візит у Харкові є в календарних планах президента на грудень цього року», - заявив Щерський.

Він зазначив, що це буде робочий візит з метою проведення переговорів з керівництвом України та представниками ОБСЄ в контексті участі Польщі як непостійного члена в 2018-2019 роках в сесіях Ради Безпеки ООН.

Як зауважив Щерський, це питання в геополітичних інтересах Польщі. В той же час він визнав, що польсько-українські відносини не обмежуються виключно питаннями безпеки.

Міністр канцелярії президента Дуди зазначив, що польська сторона бачить негативну еволюцію уявлень України щодо Польщі в історичному контексті, а також погіршення відносин Києва з іншими східноєвропейськими сусідами.

«Ці факти президента приймають до уваги при оцінці перспектив польсько-українських відносин», - стверджує польський державний чиновник.

Щерський повідомив, що кілька днів тому назад Дуда погодив з прем'єр-міністром Беату Шидло питання проведення консультацій перед рішенням про здійснення візиту в Харків і чекає, що МЗС Польщі передасть йому свої формальні пропозиції.

Зазначається, що під час візиту в Харків Дуда планує також відвідати могили загиблих від рук НКВС поляків у Старобільську.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що посольство Польщі готує візит Дуди в Україну.

Згодом глава МЗС Польщі розповів про мету візиту Дуди в Україну.

Нагадаємо, в рамках робочого візиту до Нью-Йорку президент Петро Порошенко провів зустріч з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою. 

Співрозмовники обговорили широкий спектр питань двосторонніх взаємин, зокрема безпекову проблематику.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: