Стали відомі деталі задимлення в київському метрополітені

Стали відомі деталі задимлення в київському метрополітені

У генераторі автоматичної локомотивної сигналізації сталося коротке замикання

Коротке замикання, яке стало причиною задимлення в київському метрополітені, відбулося в 300 метрах від станції «Контрактова площа».

Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації.

«11 вересня 2017 о 18:51 в оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС України в м. Києві від пасажирів метрополітену надійшло повідомлення про задимлення у вагоні поїзда, що прямував між станціями метро«Контрактова площа» і «Тараса Шевченка» «Куренівсько-Червоноармійської» лінії. Перші підрозділи прибули на місце події через хвилину. Поїзд був відігнаний на станцію метро «Контрактова площа», пасажири з поїзда вийшли назовні», - розповіли в КМДА.

Наголошується, що за зовнішніми ознаками пожежі у вагонах поїзда не було виявлено.

«О 19:16 після зняття напруги з контактної рейки працівники київського метрополітену надали рятувальникам допуск для проведення розвідки в тунелі метрополітену. О 19:40, після проведення розвідки у складі двох ланок ГДЗС встановлено, що в тунелі, на відстані 300 метрів від станції «Контрактова площа», сталося коротке замикання без подальшого горіння в генераторі автоматичної локомотивної сигналізації», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим рух на станціях «Контрактова площа»«Тараса Шевченка» і «Петрівка» були закриті на вхід і призупинено рух поїздів. Також зазначається, що на місці події працювало 13 одиниць основної та спеціальної пожежної техніки та 65 чоловік особового складу підрозділів ГУ ДСНС України в м. Києві. 

Раніше повідомлялось, що причиною задимлення між станціями метро «Контрактова площа» та «Тараса Шевченка» сталося через потрапляння мастила на перемичку контактної рельси.

Київський метрополітен раніше тимчасово зупинив рух поїздів на деяких станціях метро «синьої гілки».



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: