Стали відомі подробиці загибелі поліцейських на Тернопільщині

Стали відомі подробиці загибелі поліцейських на Тернопільщині
Фото ednist.info

Поранено двох правоохоронців, один з яких – начальник Борщівського відділення поліції

У поліції Тернопільської області повідомили подробиці загибелі та поранення поліцейських під час затримання чоловіка, який застрелив свою дружину, передає прес-служба поліції області.

За інформацією правоохоронців, перше повідомлення про пригоду надійшло вчора близько 21 години вечора до Борщівського відділення поліції. Жителі с. Бабинці повідомили, що по селі ходить озброєний мисливською рушницею чоловік, погрожуючи застосувати зброю.

«Туди одразу виїхали двоє поліцейських. Через деякий час зловмисник сам зателефонував до поліції із повідомленням, що вбив власну дружину. На місце події виїхало ще восьмеро поліцейських з місцевого відділення. Коли факт убивства підтвердився, за сигналом тривоги було задіяно додатково два десятки поліцейських. Усі правоохоронці були належно екіпіровані – зі зброєю, в бронежилетах, у касках», – розповів керівник головного управління Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол.

Спочатку зловмисник погрожував лише самогубством, притуляв рушницю до обличчя. Впродовж чотирьох годин із ним намагалися домовитися поліцейські, його рідна донька, родичі. Однак, близько 4-ї години ранку 23 серпня чоловік категорично відмовився йти на компроміс, забарикадувався у підсобному приміщенні і почав стріляти в бік поліцейських.

«Внаслідок пострілу дріб влучив в артерію поліцейського – на жаль, до лікарні живим його не довезли. Після цього було задіяно спецпідрозділ групи швидкого реагування. Коли все було готове до штурму, один поліцейський визирнув з-за рогу будівлі і цієї миті у нього поцілив зловмисник, влучивши кулею трохи вище серця, поряд із пластиною бронежилета. За кілька хвилин правоохоронець помер. Після цього я дав наказ штурмувати вбивцю, незабаром його ліквідували з вогнепальної зброї», – сказав Богомол.

За його словами, поранено також двох правоохоронців, один з яких – начальник Борщівського відділення поліції Володимир Горб’як.

Як повідомлялось, голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що за її інформацією, на вбитих у Тернопільській області поліцейських були бронежилети.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: