Стали відомі прізвища п'ятьох нардепів, які з початку сесії жодного разу не голосували

Стали відомі прізвища п'ятьох нардепів, які з початку сесії жодного разу не голосували
Всього на даний час депутати голосували 860 разів

Станом на 4 листопада було 5 пленарних тижнів, на яких народні депутати голосували 860 разів

З початку роботи п'ятої сесії Верховної Ради України VIII скликання п'ятеро народних депутатів не проголосували жодного разу, пропустивши всі 860 голосувань. Про це свідчать результати моніторингу діяльності парламентаріїв, оприлюднені на сторінці Комітету виборців України (КВУ) у Facebook.

До п'ятірки найбільш «бездіяльних» депутатів (0 голосувань з початку сесії) увійшли Вадим Рабінович (формально – член фракції «Опозиційний блок»), Євген Бакулін («Опозиційний блок»), Андрій Білецький, Сергій Клюєв (обидва – позафракційні) і Олександр Онищенко (група «Воля народу», 25 жовтня написав заяву про вихід з її складу). Зазначимо, що Онищенко і Клюєв покинули Україну і в даний час знаходяться в розшуку. Також ні одне пленарне засідання, на якому проводилося хоча б одне голосування, з початку сесії не відвідали Бакулін і Білецький.

Також найнижчий результат за голосуванням з 6 вересня 2016 р. (перше пленарне засідання п'ятої сесії) показали Віталій Чепинога («Блок Петра Порошенко», 4 голосування), Костянтин Жеваго (позафракційний, 5 голосувань), Євген Мураєв (позафракційний, 7 голосувань), Іван Фурсін («Воля народу», 8 голосувань) і Сергій Льовочкін («Опозиційний блок», 8 голосувань).

«Досить важко знайти якісь зрозумілі пояснення відверто недбале ставлення до своїх прямих обов'язків. Тим більше, коли ми бачимо, як, наприклад, Вадим Рабинович в цей час займається активним розвитком своєї партії. Або Віталій Чепинога, який є дуже активним у соцмережах, голосував лише чотири рази протягом 5 сесії», - прокоментував результати моніторингу глава КВУ Олексій Кошель.

Найактивнішими депутатами з початку вересня були Іван Спориш (БПП, 858 голосувань), Віктор Пинзеник (БПП, 857 голосувань) та Ігор Васюник («Народний фронт», 855 голосувань), які пропустили тільки 2, 3 і 4 голосування відповідно.

Зазначимо, протягом п'ятої сесії VIII скликання станом на 4 листопада 2016 р. було 5 пленарних тижнів, на яких народні депутати голосували 860 разів.

Нагадаємо, у Раді зареєстрований законопроект №5328, яким пропонується позбавляти депутатів половини фінансового забезпечення за прогули пленарних засідань і засідань парламентських комітетів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: