Стало відомо, кому не підвищать «мінімалку» до 3200

Стало відомо, кому не підвищать «мінімалку» до 3200

Щоб пом’якшити удар для найменшого бізнесу, було прийнято рішення не підвищувати «мінімалку» для першої групи платників єдиного податку.

Міністерство фінансів України планує зберегти для платників єдиного податку першої групи рівень мінімальної зарплатні у 1600 гривень. Таким чином, цієї категорії підвищення «мінімалки» до 3200 гривень не торкнеться.

Про це повідомляє ubr.

«Щоб пом’якшити удар для найменшого бізнесу, було прийнято рішення не підвищувати «мінімалку» для першої групи платників єдиного податку. Для них виплати залишаться на чинному рівні», – розповів заступник міністра фінансів України Євген Капінус.

Зокрема, нова версія законопроекту №5132 (від 3 листопада 2016 року) прописує, що стягувати єдиний податок з платників першої групи будуть в прив’язці не до мінімальної зарплатні, а до прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1600 гривень).

До першої групи належать фізособи-підприємці без найманих працівників з обертом до 300 тис. грн на рік. Платники другої групи (до 10 найманих працівників з обігом в 1,5 млн грн) будуть платити єдиний податок, розрахований вже виходячи з мінімальної зарплатні в 3200 гривень. 

Нагадаємо, доходи держбюджету в оновленому проекті головного фінансового документу країни встановлено в сумі 721,4 млрд грн, що на 15,1 млрд грн більше показника за попереднім проектом, витрати – в сумі 790,4 млрд грн, що на 15,1 млрд грн більше. Граничний рівень дефіциту залишається на колишньому рівні – 77,5 млрд грн, граничний обсяг держборгу – також на колишньому рівні – 2,296 трлн грн.

3 листопада Кабінет міністрів України затвердив і передав на друге читання до Верховної Ради проект державного бюджету на 2017 рік без зміни макропоказників. Ключовою зміною в проекті держбюджету є підвищення рівня мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн. Таким чином уряд має намір зрівняти показники мінімальної зарплати з фактичним, а не нормативним прожитковим мінімумом. За розрахунками Міністерства соціальної політики, цього року реальний прожитковий мінімум має становити близько 2800 грн, а в 2017 році – 3200 грн.

4 листопада до Верховної Ради України надійшов доопрацьований проект державного бюджету на 2017 рік.

Читайте також статтю «Главкома» «Золото Гройсмана. Де прем’єр «викопав» гроші на підвищення «мінімалки»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: