Стартувало українсько-американське навчання «Сі Бриз-2016»

Стартувало українсько-американське навчання «Сі Бриз-2016»

Навчання планується провести в Одеській і Миколаївській областях та у північно-західній частині Чорного моря

Сьогодні, 18 липня, стартувало українсько-американське навчання «Сі Бриз-2016». Як повідомлялося, темою цього річного навчання «Сі Бриз» є проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні. Навчання планується провести в Одеській і Миколаївській областях та у північно-західній частині Чорного моря, повідомляє прес-служба Міноборони.
Напередодні заступник командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа зазначив, що кораблі, сили і війська Військово-Морських Сил Збройних Сил України повністю готові до виконання завдань навчання.
Представник Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Роман Гладкий зазначив, що поточного року «Сі Бриз» значно розширює «географію» місць і районів свого проведення.
«Окрім дій у морі понад 25 кораблів, катерів і суден забезпечення від України, США, Туреччини і Румунії, окрім авіаційної складової, більш широким, ніж у попередні роки, буде діапазон дій берегового компоненту – багатонаціональної тактичної групи», – зазначив офіцер ВМС ЗС України.
За його словами, стабілізаційні дії при проведенні операції в кризовому регіоні за стандартами НАТО морські піхотинці і спеціальні підрозділи від України, США, Молдови і Грузії будуть проводити як у Міжвидовому центрі підготовки підрозділів, що у Миколаївській області, так і на півдні Одеської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: