Столтенберг розповів, чому треба вести діалог з Росією

Столтенберг розповів, чому треба вести діалог з Росією

«Фундаментальна проблема сьогодні в тому, що Росія хоче повернутися до світового порядку, де вона мала право вирішувати за сусідів», - сказав генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Москва має відмовитися від політики з позиції ведення сили, а також, що треба бути жорсткими з Росією, але залишатися при цьому з нею в діалозі.

Про це він заявив у понеділок у Берліні, виступаючи на конференції «NATO Talk around the Brandenburger Tor», повідомляє Укрінформ.

«Фундаментальна проблема сьогодні в тому, що Росія хоче повернутися до світового порядку, де вона мала право вирішувати за сусідів. Це дуже-дуже небезпечно», - сказав Столтенберг.

Генсек називає «абсолютно безглуздими» твердження Росії про те, що прийняття трьох балтійських країн до НАТО було «провокацією». Це було демократичне рішення трьох суверенних незалежних країн, а не «захоплення» з боку Альянсу. Кожна країна має право вирішувати, який обрати шлях, зазначив він.

Столтенберг водночас не бачить суперечності в тому, щоб бути твердими і вести діалог з Росією, навіть у важких умовах. Ведення діалогу – не показник слабкості, це показник сили, вважає він. Залишатися в діалозі з Москвою потрібно тому, що Росія – сусід, і потрібно знизити напруженість і покращити відносини, щоб досягти передбачуваності. Головне – бути здатним впоратися з невизначеністю, не допустити, щоб виникали нові загрози, додав глава Альянсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: