Екс-голові наглядової ради ЗАТ «Житомирські ласощі» призначили заставу у 5 мільйонів гривень

Екс-голові наглядової ради ЗАТ «Житомирські ласощі» призначили заставу у 5 мільйонів гривень
Ігор Бойко

Бойко зобов'язаний внести цю суму на рахунок територіального відділення Державної судової адміністрації в місті Києві не пізніше 5 днів

Слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва Тетяна Остапчук відмовила слідчим Нацполіціі в задоволенні клопотання про взяття під варту бізнесмена, екс-голови наглядової ради ЗАТ «Житомирські ласощі» Ігоря Бойка, який має громадянства США і Росії.

«Слідчий суддя ухвалив клопотання залишити без задоволення; застосувати щодо підозрюваного Бойка Ігоря Ярославовича запобіжний захід у вигляді застави в межах 3 тис. розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що відповідно становить 4 млн. 800 тис. грн.», - йдеться, зокрема, в рішенні судді.

Бойко зобов'язаний внести цю суму на рахунок територіального відділення Державної судової адміністрації в місті Києві не пізніше 5 днів.

Суддя також зобов'язала Ігоря Бойка здати на збереження в органи державної влади паспорт для виїзду за кордон або інші документи, які дають право на виїзд за межі України. Бізнесмен також повинен буде носити електронний засіб контролю.

«Термін дії обов'язків, призначених судом, визначити до 07.01.2018 року», - йдеться в рішенні судді.

Слід зазначити, що суд змушений був кілька разів переносити засідання у зв'язку з тим, що, будучи громадянином іншої країни, Бойко спочатку зажадав перекладача, потім захист подав клопотання про відвід судді Остапчук (яке, втім, не було задоволено). Це затягнуло процес на кілька днів.

Нагадаємо, щодо Ігоря Бойка Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Стаття передбачає відповідальність за організацію заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом використання посадовою особою свого службового становища, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

Серйозність інкримінованого злочину і той факт, що Ігор Бойко має громадянство інших країн, має нерухомість в окупованому Криму (а значить, на думку слідчих, має можливість сховатися за кордоном або на території півострова), а також можливість з його боку дій по наданню тиску на інших учасників розслідування, були основними аргументами слідчих, які вимагали запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, або застави в розмірі збитку, який інкримінується Ігорю Бойку. На думку слідчих, розмір цієї шкоди становить близько 407 млн. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: