Суд в Росії пом’якшив вирок військовому, бо той «служив на Донбасі» - ЗМІ

Суд в Росії пом’якшив вирок військовому, бо той «служив на Донбасі» - ЗМІ

Прокурор вимагав для Леонтьєва 3,5 року реального терміну, юристка фонду «Право матері» - 10 років

Наро-Фомінський гарнізонний військовий суд РФ 6 липня оголосив досить м’який вирок старшому лейтенанту військової частини 32010 Олегу Леонтьєву у справі про загибель солдата-строковика Іллі Горбунова.

Як повідомляє «Новая газета», суддя з власної ініціативи перекваліфікував обвинувачення зі статті 286 КК РФ (перевищення посадових повноважень із заподіянням тяжких наслідків) на статтю 350 (порушення правил експлуатації бойової машини, що спричинило із необережності смерть людини) і призначив офіцеру покарання у вигляді «3 років позбавлення волі з умовним терміном 2 роки».

«Суддя сказав саме так. Це означає, що протягом двох років Леонтьєв зобов'язаний не змінювати місце проживання, відмічатися, і тоді через два роки він відбуде своє покарання. Якщо він порушить обов'язки, термін стане реальним», - говорить Вероніка Марченко, голова правління фонду «Право матері», який захищає інтереси родичів загиблого.

Прокурор вимагав для Леонтьєва 3,5 року реального терміну, юристка фонду «Право матері» - 10 років, а захисник обвинуваченого - покарання у вигляді штрафу.

4 липня, виступаючи з останнім словом, Леонтьєв попросив суддю ухвалити «позитивне рішення», щоб він міг найближчим рейсом вирушити воювати в Сирію.

«Це дозволить принести якусь користь для держави. Я вже брав участь в одному з таких заходів, але, єдине, це було на території суміжної країни, на якій нас, ніби не було», - зізнався Леонтьєв під протокол.

Фонд «Право матері» має в своєму розпорядженні аудіозапис виступу російського військовослужбовця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: