Суд відклав розгляд справи Януковича

Суд відклав розгляд справи Януковича
Віктор Янукович

Янукович хоче брати участь у судовому засіданні дистанційно

Оболонський райсуд Києва переніс на 29 червня розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Про це під час судового засідання у понеділок заявив головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

На початку засідання головуючий суддя заявив, що обвинувачуваний Янукович не з'явився на засідання, і передав слово представнику прокуратури.

Сторона обвинувачення подала суду клопотання про початок спеціального (заочного) судового провадження стосовно Януковича, оскільки він, знаючи про справу проти нього, переховується від слідства.

«Обвинувачуваний знає про суд і зумисно ухиляється від явки. Судовий розгляд може здійснюватися за відсутності обвинуваченого, оскільки він переховується від слідства понад 6 місяців і щодо якого існують фактичні дані, що він перебуває за межами країни, оголошений у міждержавний розшук», - зазначив прокурор Руслан Кравченко.

У свою чергу, адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що клопотання прокурора було передчасним, тому що це перше судове засідання по суті, на яке не з’явився Янукович. За його словами, для заочного засідання потрібні дві неявки в суд по суті.

Натомість головуючий суддя запитав адвоката, чи його підзахисний готовий взяти участь у судовому засіданні, на що адвокат сказав, що лише дистанційно.

«Він хоче брати участь у судовому засіданні дистанційно, якщо суд надішле до міністерства юстиції РФ офіційний запит для правової допомоги», - сказав Сердюк.

Головуючий суддя погодився з адвокатами.

«Оболонський суд виконує закон, а не приймає КПК. Суд змушений погодитися та відкласти судове засідання до 29 червня», - зазначив суддя Дев’ятко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: