Суд відновив на посаді підозрюваного у корупції суддю Ємельянова, - ЗМІ

Суд відновив на посаді підозрюваного у корупції суддю Ємельянова, - ЗМІ

12 січня Вища рада юстиції на два місяці усунула від роботи суддю Вищого господарського суду Ємельянова

Вищій адміністративний суд визнав, що відсторонення судді Артура Ємельянова від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням його до кримінальної відповідальності є протиправним. Відтак воно підлягає скасуванню.

Суд задовольнив позов судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова про скасування рішення Вищої ради юстиції, яким його було відсторонено від виконання обов’язків. Про це повідомляє Громадське з посиланням на джерела у суді.

Крім того, Вищій адміністративний суд постановив стягнути з Вищої ради юстиції на користь Ємельянова судовий збір у розмірі 1280 грн.

Нагадаємо, 12 січня Вища рада юстиції на два місяці усунула від роботи суддю Вищого господарського суду Артура Ємельянова.

Суддя підозрюється у втручанні в діяльність судових органів із використанням службового становища та незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, повідомляє прес-служба ВРЮ.

Суддя Вищого господарського суду Артур Ємельянов (колишній голова Господарського суду Києва та Київського апеляційного госпсуду) – один із найбагатших людей у мантії. Якщо вірити матеріалам розслідування Генеральної прокуратури,  родині цього служителя Феміди належать активи вартістю більше 300 млн гривень. Це – кошти в іноземній валюті у європейському банку, якими, за даними фінрозвідки Ліхтенштейну і Латвії, користувалася дружина судді Світлана Ємельянова (розлучились після зміни влади – восени 2014 року). Йдеться про рахунки панамської Restwood Products Corporation. Два роки тому фірма переказала зазначену вище суму з Латвії в Ліхтенштейн. За даним фактом в ЄС розпочали розслідування за підозрою у відмиванні коштів. Згодом естафету перехопила українська прокуратура.

За попередніми висновками українського слідства, зазначені закордонні активи мають кримінальне походження. Крім того, аналіз фінансових операцій сім'ї Артура Ємельянова з 2010-го по 2014 роки показав, що його витрати значно перевищують офіційні доходи. Це дало привід для підозри у незаконному збагаченні.

Читайте також матеріал «Главкома» Господарі Феміди. В чому звинувачують тандем Ємельянова-Татькова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: