Суд вирішив не випускати Мартиненка до Швейцарії

Суд вирішив не випускати Мартиненка до Швейцарії

Екс-нардеп Микола Мартиненко

Фото: Главком  

Адвокат Мартиненка пояснив, навіщо його підзахисний збирався на суд у Швейцарії

Солом'янський райсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання екс-нардепа Миколи Мартиненка щодо зміни запобіжного заходу у частині зобов'язання не виїжджати без дозволу з Києва та Київської області, а також здати документи для виїзду за кордон. 

Про це повідомив адвокат Мартиненка Петро Бойко.

«Сьогодні було клопотання про зміну зобов'язань у частині, що обмежує свободу пересування. Це клопотання подавалося в зв'язку з тим, що в Швейцарії ведеться кримінальна справа, де Мартиненко був обвинуваченим, а тепер той прокурор, який вів цю справу, сам став обвинуваченим, тому що вів справу з порушенням закону, і проти нього вже порушена кримінальна справа. І треба було виїжджати Миколі Володимировичу за кордон для того, щоб захищати свої права як потерпілого, така була мотивація. Солом'янський суд відмовив», - сказав Бойко.

Раніше суд Швейцарії відхилив позов у справі Мартиненка проти передачі інформації НАБУ.

Як повідомлялося, 20 квітня НАБУ затримала Мартиненка за підозрою у створенні злочинної організації та розкраданні $17,28 млн при закупівлі уранового концентрату для державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Читайте також статтю:  Швейцарська прокуратура: фірма зі «справи Мартиненка» проковтнула мільярд доларів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: