Суд заарештував рахунки Розенблата у німецькому банку

Суд заарештував рахунки Розенблата у німецькому банку

Під час обшуку Розенблата в літаку в аеропорту «Київ» у нього були вилучені банківські картки установи «Шпаркассе Дортмунд»

Рахунки позафракційного народного депутата Борислава Розенблата, відкриті в німецькому банку «Шпаркассе Дортмунд», були заарештовані.

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Києва тиждень тому, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з клопотанням детектива Національного антикорупційного бюро, під час обшуку Розенблата в літаку в аеропорту «Київ» у нього були вилучені банківські картки установи «Шпаркассе Дортмунд». За інформацією слідства, у Розенблата відкриті два банківські рахунки в цій установі, одним із яких користується його дружина. З метою забезпечення конфіскації майна й можливої спеціальної конфіскації майна детектив просив заарештувати кошти на двох рахунках Розенблата.

Суд вислухав доводи НАБУ й задовольнив клопотання.

Як відомо, Борислав Розенблат є фігурантом так званої «бурштинової справи». В його діях ГПУ вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму $280 тис. Депутата підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів та вчинення інших дій, пов'язаних з видобуванням бурштину в інтересах компанії-нерезидента.

20 жовтня суд знову зобов’язав Розенблата носити електронний браслет.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура припустила, що підозрюваний у хабарництві депутат Верховної Ради Борислав Розенблат після закінчення терміну дії запобіжного заходу може втекти за кордон.

Читайте матеріал «Главкома» Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: