Суд заарештував вчительку, яка збиралася продати дитину

Суд заарештував вчительку, яка збиралася продати дитину
Вчителька інтернату хотіла продати дитину 

За спробу продажу дитини харківській вчительці загрожує 15 років

Київський райсуд Харкова обрав утримання під вартою, тобто, в СІЗО, з заставою в 413,4 тис.грн для вчительки спецінтернату в Харківській області, що підозрюється у спробі продажу 13-річної вихованки установи.

Про це розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

«Вчительці обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з правом на заставу в сумі 413,4 тис. грн», - зазначила Дубовик.

На суді, стало відомо, що підозрювана не визнала себе винною і заявила, що її намагаються «підставити».

Як повідомляв раніше Укрінформ, 21 листопада 52-річна вчителька Люботинського спецінтернату затримана при спробі продати вихованку закладу: вона вивела 13-річну дівчинку до «покупців» і отримала за неї гроші: 13,5 тис. доларів США. Встановлено, що більше року тому назад вона задумала таким шляхом покращити своє скрутне матеріальне становище. Вчителька знала сім'ю дівчинки, де росло четверо дітей, сама умовила рідних віддати дівчинку в інтернат і вісім місяців шукала покупців для дитини.

Спецоперація по спостереженню за педагогом та її діями тривала 4 місяці. Затримана повідомлена про підозру за статтею, що пов'язана з торгівлею людьми або незаконною угодою відносно малолітньої дитини з санкцією до 15 років в'язниці.

21 листопада глава МВС Арсен Аваков написав в Facebook, що вчителька мала намір продати дівчинку «на органи» і що скоєне заслуговує довічного терміну.

У мережі з'явилося повідомлення чоловіка затриманої - колишнього міліціонера, який  пише, що в 2003 році в їх сім'ї померла дочка-студентка, з чого «розпочалися усі нещастя».

Що стосується 13-річної вихованки інтернату, то, підтвердили в поліції, вона зараз знаходиться у своїй сім'ї, з матір'ю і сестрами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: