Суд залишив екс-мера Слов'янська під вартою

Суд залишив екс-мера Слов'янська під вартою
Неля Штепа

Суд відмовив у задоволенні клопотання захисту про скасування запобіжного заходу Нелі Штепі

Ленінський районний суду Харкова відмовив у задоволенні клопотання захисту про скасування запобіжного заходу екс-мерові Слов'янська Нелі Штепі.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, у вівторок на черговому засіданні у справі екс-мера Слов'янська суд допитав свідка з боку обвинувачення. «На наступному засіданні, 20 липня, заплановано продовжити допит свідків», - повідомили в прес-службі прокуратури.

Також суд відмовив у задоволенні клопотання захисту про скасування запобіжного заходу Штепі.

На думку адвоката Дмитра Марченка, підстав для утримання під вартою його підзахисної немає.

«Ми клопотали про скасування запобіжного заходу, оскільки прокуратура в усіх клопотаннях про продовження (арешту - ІФ) не обґрунтовує необхідність утримання Нелі Ігорівни під вартою. Немає факту, підтвердженого обвинуваченням, на підставі якої її необхідно утримувати під вартою відповідно до чинного КПК. Прокуратура не вказує на жодні ризики. Вона має обґрунтовувати необхідність продовження кожного разу, і кожного разу вона цього не робить», - сказав Марченко агентству «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, раніше колегія Комінтернівського райсуду Харкова, що слухала справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, прийняла рішення про свій відвід. Тепер її справу слухають з початку вчетверте.

Штепу заарештували 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст. 258-3 (створення терористської групи або організації) Кримінальні кодекси України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: