Суд змінив запобіжний захід обвинуваченому у вбивстві журналіста Сергієнка

Суд змінив запобіжний захід обвинуваченому у вбивстві журналіста Сергієнка
Журналіста Василя Сергієнка вбили у 2014 році

Відповідно до ухвали суд змінив запобіжний захід на тримання під вартою

Обвинуваченому в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка Вадиму Мельнику Соснівський районний суд Черкас змінив запобіжний захід з «тримання під вартою із можливістю внесення застави» на «тримання під вартою без такої». 

Про це повідомив головуючий суддя Сергій Пироженко під час оголошення ухвали суду.

Засідання суду завершилося близько 1:00 21 листопада.

Також зачитана суддею ухвала зобов’язує начальника СІЗО, у якому перебуває Мельник, забезпечити йому негайне медичне обстеження та проведення лікування на основі висновку лікарів.

Клопотання прокуратури щодо залишення під вартою Віктора Горбенка, обвинуваченого у викраденні журналіста Сергієнка, суд не розглянув.

«Враховуючи те, що на сьогоднішній день у нього відсутній захисник, він відмовився від наданого захисника. Через це суд позбавлений об’єктивної можливості розглянути дане клопотання», — пояснив суддя Пироженко.

Розгляд клопотання прокуратури про обрання обвинуваченому Горбенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави розглядатимуть 21 листопада о 12:00, додав суддя.

Нагадаємо, редактор газети «Надросся» (Корсунь-Шевченківський, Черкащина), викрадений та убитий невідомими. Чоловік зник 4 квітня 2014 року. Наступного дня тіло було знайдено за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках та слідами жорстоких катувань. В липні цього ж року були затримані троє підозрюваних в убивстві.

У травні 2017 року в Києві було затримано підозрюваного в організації викрадення та вбивства журналіста Сергієнка. Затриманим виявися громадянин України Мельник В. А., який у 2014 році працював начальником охорони народного депутата Геннадія Бобова, а після затримання виконавців убивства тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку.

У липні прокуратура оголосила підозру фігуранту справи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: