Суд зняв арешт зі «скрабів Азарова»

Суд зняв арешт зі «скрабів Азарова»
Микола Азаров

Арешт з майна екс-прем'єра знято через «безпідставність збереження арешту на майно на поточний момент досудового розслідування»

Шевченківський районний суд Києва зняв арешт із цінних речей, оціночною вартістю в кілька мільйонів доларів, що належать екс-прем’єр-міністру Миколі Азарову. Інформація про це міститься на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Відповідне рішення суд оприлюднив 2 червня. Причина – «безпідставність збереження арешту на майно на поточний момент досудового розслідування».

Серед арештованих речей - раритетні витвори мистецтва (ікона Святого Миколи Чудотворця, виконана наприкінці ХІХ сторіччя; ікони «Старозаветная Троица», «Святая Параскева и Евдокия», «Богоматерь Казанская», «Спас на троне",  виготовлені наприкінці XVIII - початку XIX століття.); низку літератури, серед яких книги пропагандистського характеру: «План президента Путина. Руководство для будущих президентов России» (2007 р.), Д. Іловайський «Собиратели Руси» (2003 р.), С. Кара-Мурза «Правда об «оранжевой» революции в Украине» (2007 р.), «Отечественная война и русское общество 1812-1912» у семи томах (1911 р.); зброю (рушниці, карабін мисливський з коробкою патронів та оптичним прицілом, пістолет «Маузер»).
Як повідомлялось, на початку грудня минулого року поліція зробила гучну заяву: знайдено скарби екс-прем'єра Миколи Азарова оціночною вартістю в кілька мільйонів доларів. Майно зберігалось в одній із київських квартир у Дарницькому районі, яка належить третій особі. У поле зору слідчих житло потрапило за дещо дивним збігом обставин: за твердженням поліцейських, вони віднайшли «схрон Азарова» майже випадково – розслідуючи справу про крадіжку перфоратора. Згодом слідчі встановили, що знайдене майно належить колишньому главі уряду часів президента Януковича.

205690_big

Спочатку арешт був застосований в рамках кримінального провадження про дрібну крадіжку, але згодом, коли зникли сумніви щодо належності речей єкс-прем’єру, арешт наклали в рамках провадження, що стосується безпосередньо Азарова.

Майно було арештовано  Арешт був накладений у рамках кримінального провадження Генпрокуратури щодо підозри в організації та ухваленні постанов Кабміну, які дозволили застосовувати водомети при низькій температурі для охорони громадського порядку, що було зроблено під час подій Революції гідності на початку 2014 року.

Повний перелік «скарбів Азарова» міститься у статті «Главкома» «Азаров і перфоратор. Усі скарби, знайдені у схроні екс-прем'єра».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: