Суд зупинив будівництво «Гефеста» на 5 cтанції Фонтану в Одесі

Суд зупинив будівництво «Гефеста» на 5 cтанції Фонтану в Одесі

Територія, де ведеться будівництво, була виведена з переліку паркових зон незаконно

Будівництво компанії «Гефест» в парковій зоні на 5 станції Великого Фонтану в Одесі зупинено. Таке рішення Окружний адміністративний суд Києва виніс 26 вересня.

З'ясувалося, що територія, де ведеться будівництво, була виведена з переліку паркових зон незаконно. Тепер «Гефест» зобов'яжуть повернути парк і навчально-виховний комплекс, які тут знаходилися, повідомляють «Подробности».

15.

Нагадаємо, ще в 2009 році Одеська міська рада визнала територію між 4 і 5 станціями Фонтану парковою зоною загального користування. Однак через 6 років через суд територію позбавляють статусу парку, і «Гефест» отримує дозвіл на будівництво. Забудовник знищує школу, садочок і сквер, які тут знаходилися. Хоча це суперечить основному положенню Генплану Одеси: збереження зелених зон і насаджень.

Відзначимо, «Гефест» вже не вперше позбавляє одеситів паркової зони. У минулому році компанія також знищила сквер Шклярука між 10 і 11 станціями Великого Фонтану. Під виглядом «облагородження території» тут вирубали вікові дерева і почали будівництво висотки з підземним паркінгом.

Експерти в сфері будівельного бізнесу прогнозують, що будмайданчики «Гефеста», які розташовуються незаконно в паркових зонах, спіткає сумнозвісна доля ЖК «Набережний квартал», в який інвестори не можуть заселитися до сих пір. Також, на думку експертів, подібна доля чекає і будується ЖК «Чотири сезони», який належить компанії «Будова».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: