Судити Януковича не можна, бо він не втратив статусу президента, - адвокати

Судити Януковича не можна, бо він не втратив статусу президента, - адвокати
Віктор Янукович

У суду відсутні правові підстави розглядати обвинувальний акт, який має бути повернутий прокурору - адвокат

Сторона захисту екс-президента України Віктора Януковича заявляє, що суд немає права його судити, оскільки відповідно до Конституції той офіційно не втратив статус глави держави. Про це сьогодні в судовому засіданні, досліджуючи матеріали кримінального провадження за обвинуваченням Януковича у державній зраді, заявили його адвокати.

«Відповідно до Конституції України, Віктор Янукович не позбавлений статусу президента, а отже, користується статусом недоторканності... Тому у суду відсутні правові підстави розглядати обвинувальний акт, який має бути повернутий прокурору», — зазначила сторона захисту.

Крім того, адвокати Януковича сьогодні під судового засідання оголосили висновок експерта — члена консультативної ради при Верховному Суді України професора Петра Андрушко щодо законності процесуальних дій прокурорів під час розслідування цього кримінального провадження й інформування Януковича щодо процесуальних дій, повідомленні про його статус у справі, ознайомлення з правами і обов’язками. У результаті, як виходить із висновку експерта, сторона обвинувачення вчинила низку грубих формальних процесуальних порушень, через які суд над Януковичем не повинен відбуватися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: