Супрун застерегла українців не вживати алкоголь у спеку

Супрун застерегла українців не вживати алкоголь у спеку
Facebook Уляни Супрун

За словами очільниці МОЗ, влітку бажано пити напої, що містять електроліти

В спекотні літні дні ризиковано вживати алкогольні напої. Про це на своїй сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

«Чому навіть слабкоалкогольні напої в спеку - це суттєва шкода здоров’ю? Якщо стисло, то спека та алкоголь збільшують шкідливий вплив один одного на наше тіло», - зазначила голова МОЗ.

Зокрема вона написала, що у спеку алкоголь посилює зневоднення організму, через алкоголь мозок гірше оцінює внутрішню температуру тіла – «може сильно впасти тиск і виникнути відчуття втоми і слабкості».

«Ризик серцевого нападу тимчасово зростає після прийому спиртного. Навіть якщо ви рідко п’єте», - попередила Супрун.

Крім того, вона додала, що алкоголь та активний відпочинок несумісні. «По-перше, це буде додатковим навантаженням на серце. По-друге, збільшить ризик нещасних випадків. Зокрема, 25-50% випадків утоплення пов’язані зі споживанням алкогольних напоїв», - написала очільниця міністерства.

За словами Супрун, у спекотну погоду найкраще пити напої, що містять електроліти: узвар, морс, лимонад або навіть теплий чай.

«Людям із хворим серцем, вагітним жінкам і тим, хто приймає ліки, категорично не можна пити алкоголь», - підкреслила в. о. міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше Супрун розповіла про небезпеку електронних сигарет для організму людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: