Сущенку не дозволили ні побачення з дружиною, ні дзвінки рідним, - адвокат

Сущенку не дозволили ні побачення з дружиною, ні дзвінки рідним, - адвокат

За словами Фейгіна, умови утримання Сущенка набагато кращі, ніж у деяких інших українських політв'язнів

Незаконно затриманому в Росії журналісту Роману Сущенку не дозволили ні побачитися з дружиною, ні зателефонувати синові та матері.

Про це його адвокат Марк Фейгін повідомляє Укрінформ.

«Був у СІЗО у мого підзахисного. Сущенко дізнався від мене і від консула України Геннадія Брескаленка, які в нас перспективи. Зрадів, дізнавшись, яких зусиль докладає українська влада для його звільнення. Але, на жаль, нам повідомили, що йому вкотре заборонено побачення з дружиною, дзвінки сину і матері. Однак ми будемо продовжувати наполягати на цьому», - сказав Фейгін.

Адвокат також зазначив, що журналіст «скромно, наскільки дозволяють умови СІЗО, відсвяткував день народження (8 лютого. - Ред.)», при цьому надісланий йому торт не пропустили.

Загалом, за словами Фейгіна, умови утримання Сущенка набагато кращі, ніж у деяких інших українських політв'язнів, наприклад у Євгена Панова та Андрія Захтея, затриманих за звинуваченням у підготовці «диверсій» в Криму, які знаходяться також в Лефортово.

«Хоча, з іншого боку, деякі питання вирішити не вдається. Так, холодильник йому (Сущенку. - Ред.) досі не переданий», - додав адвокат.

Як писав «Главком», 25 січня Лефортовський районний суд Москви продовжив термін утримання під вартою для українського журналіста Романа Сущенка.

Журналіста «Укрінформу» було затримано за підозрою в шпигунстві. У російській спецслужбі вважають, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В українській розвідці причетність Сущенка до відомства не підтверджують.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: