Сутички, організовані в Марселі російськими фанатами, зрежисовані в Кремлі - чеські ЗМІ

Сутички, організовані в Марселі російськими фанатами, зрежисовані в Кремлі - чеські ЗМІ
Фото з відкритих джерел

Агагресія російських хуліганів перетворюється на політичну зброю, а футбольний чемпіонат - на чергове поле бою

Стратегічною метою Росії є роздроблений, роз'єднаний, розколотий, а значить, слабкий і вразливий Європейський Союз, тому Кремль фінансово, політично і, що дуже ймовірно, силами розвідки підтримує різні антисистемні сили по всій Європі, пише чеське видання Respekt.

«Одних можна прямо назвати троянським конем Кремля, а інших - просто корисними ідіотами. Російська розвідка активізує діяльність, і за допомогою грошей, шантажу та ідеології Кремль привертає на свій бік низку місцевих впливових персон: політиків, журналістів, коментаторів, військових та співробітників служб безпеки», - зазначають журналісти видання.

Respekt підкреслює, що у такому контексті агресія російських хуліганів перетворюється на політичну зброю, а футбольний чемпіонат - на чергове поле бою, де росіяни ведуть війну. Чи хотів Кремль, спровокувавши заворушення, серйозно вплинути на результати британського голосування про вихід з ЄС? Якщо так, то, найімовірніше, Кремль розраховував на більший опір англійських фанатів, яких в Марселі, за деякими даними, було кілька десятків тисяч.

«Так чи інакше, агресивні сутички, спровоковані російськими хуліганами, сприяли досягненню російських стратегічних зовнішньополітичних і військових цілей. Вже тільки тому, що фанати змогли в черговий раз дати підживлення російському патріотизму і націоналізму і ще більше очорнити в очах росіян образ Європи, яка знову карає тільки росіян, а не когось іншого», - резюмує видання.

Нагадаємо, після сутичок деякі російські ЗМІ і політики нахвалювали їх за справжній патріотизм. Британські спецслужби перевіряють версію про те, що напади координувалися Кремлем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: