Сутички в Шарлотсвіллі: поліція назвала підозрюваного, що в’їхав у натовп

Сутички в Шарлотсвіллі: поліція назвала підозрюваного, що в’їхав у натовп
Під час акції протесту у місті Шарлоттсвілл у натовп в’їхали автівкою

Підозрюваним є 20-річний Джеймс Алекс Філдс-молодший

У поліції США назвали ім'я підозрюваного, який наїхав автомобілем на людей під час акції протесту у місті Шарлоттсвілл штату Вірджинія, унаслідок чого одна людина загинула. Про це з посиланням на представника поліції Мартіна Каймера і регіональну в'язницю округу Альбемарль-Шарлоттсвілль повідомляє CNN.

Як зазначається, підозрюваним є 20-річний Джеймс Алекс Філдс-молодший, який є вихідцем з міста Момі в штаті Огайо.

Чоловіка підозрюють у вбивстві, умисному заподіянні шкоди здоров'ю і в нездатності запобігти події, в результаті якої загинули люди. Наразі він перебуває під вартою.

Нагадаємо, в суботу, 12 серпня, в Шарлоттсвіллі сталися сутички між націоналістами, які вважають, що «знищується історія білої Америки», та противниками расової дискримінації.

Місцева поліція попереджала про можливі сутички на вулицях. Мітинг ультраправих, які також виступають проти демонтажу пам'ятника генералу конфедератів Роберту Еварду Лі, тривав близько 20 хвилин. Закінчився захід бійкою учасників виступу і групи їх противників.

Згодом невідомий на автомобілі влетів у натовп противників «білих націоналістів»: одна людина загинула.  За останніми даними, госпіталізовано близько 30 людей. Пізніше водій автомобіля був заарештований.

Влада Вірджинії ввела режим надзвичайного стану.

«Ми повинні засуджувати все те, за чим стоїть ненависть», заявив після зіткнень президент США Дональд Трамп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: