Світовий банк готовий допомогти Україні з медичною реформою

Світовий банк готовий допомогти Україні з медичною реформою

Фахівці Світового банку готують велику доповідь щодо реалізації реформ в Україні, в тому числі в медичній сфері

Світовий банк готовий підтримати перетворення в Україні, передусім в системі охорони здоров’я. Відповідні домовленості були озвучені під час зустрічі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та президента Групи Світового банку Джим Йонг Кіма.

«Ми розуміємо, що реформи – це складна річ. Але ми вражені тим, наскільки просунулися реформи в Україні, і готові підтримати цей процес», - сказав Кім, якого цитує прес-служба українського уряду.

Кім також наголосив, що наразі фахівці Світового банку готують велику доповідь щодо реалізації реформ, в тому числі в медичній сфері, і цей досвід, напевно, буде у великій пригоді Україні.  

«Ми готові допомогти України завершити Революцію гідності та зайняти гідне місце на мапі світу. Ми зробили велику ставку на Україну, і хочемо забезпечити успішність», - додав президент Світового банку.

Як повідомлялося, 13 листопада президент Світового банку Джим Йонг Кім прибув до Києва з дводенним візитом для обговорення реформ в Україні.

Нагадаємо, 19 жовтня Рада ухвалила у цілому урядовий законопроект №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» з урахуванням зачитаного під стенограму переліку поправок.

Цим документом передбачається з 1 січня 2018 року зміна моделі фінансування системи охорони здоров’я в Україні на первинній ланці. Оплата за надану медичну послугу пацієнту за єдиним тарифом на вторинній та третинній ланці буде впроваджуватися з 2019 року. До 2020 року вся система охорони здоров’я перейде на прямі оплати від Національної служби здоров’я України лікарям та медичним установам усіх напрямків спеціалізації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: