Свіжі президентські рейтинги: Тимошенко випереджає Порошенка

Свіжі президентські рейтинги: Тимошенко випереджає Порошенка
Юлія Тимошенко і Петро Порошенко

Тимошенко обходить Порошенка майже на 3%

Якби вибори президента України відбулися б наступної неділі, то за Юлію Тимошенко готові проголосувати 15,2% із тих, хто має намір взяти участь у виборах та визначився з вподобаннями. За Петра Порошенка проголосували б 11,6%. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

За Олега Ляшка і Юрія Бойка проголосували б по 8,5%, Вадима Рабіновича – 7,8%, Анатолія Гриценка – 7,2%, Андрія Садового – 6,6%, Олега Тягнибока – 3,9%, Святослава Вакарчука – 3,8%, Дмитра Яроша – 2,5%, Володимира Гройсмана – 2,4%. Рейтинг інших кандидатів менше 2%. 

Моделювання другого туру виборів президента України дало наступні результати: у парі Порошенко та Тимошенко 24% підтримують діючого главу держави, 32% - лідера ВО «Батьківщина», 30% - не братимуть участь за таких умов, 14% - не визначилися. 

За ситуації виходу у другий тур Порошенка та Ляшка, 27% підтримали б чинного президента, 23% - лідера Радикальної партії. При цьому 17% не визначилися у своєму виборі, а третина висловили небажання брати участь у виборах. 

За умови виходу в другий тур Порошенка та Бойка, за главу держави віддали б свої голоси 28% опитаних, за лідера Опозиційного блоку – 26%. 17% не визначилися із своїм вибором, 29% не виявили бажання голосувати в такому випадку. 

У парі Тимошенко та Садовий, лідера «Батьківщини» підтримали б 31%, лідера «Самопомочі» – 23%. Третина не прийшли б на вибори, 14% - не визначилися.

У випадку виходу у другий тур Тимошенко та Ляшка, 33% проголосували б за лідера «Батьківщини», 21% – за лідера Радикальної партії. Третина не прийшли б на вибори, 13% – не визначилися. 

У парі Тимошенко – Бойко 36% опитаних віддали б свої голоси за Тимошенко, за Бойка – 28%. 22% не брали б участі у голосуванні, 14% не визначилися. 

За ситуації виходу у другий тур Садового та Порошенка, 23% підтримали б чинного президента, 26% - лідера «Самопомочі». При цьому 18% не визначилися у своєму виборі, а третина висловили небажання брати участь у виборах. 

У парі Рабінович – Порошенко 28% опитаних віддали б свої голоси за чинного президента, за Рабіновича – 24%. Третина не брали б участі у голосуванні, 16% не визначилися. 

У випадку виходу у другий тур Рабіновича і Тимошенко, 33% проголосували б за лідера «Батьківщини», 23% – за лідера партії «За життя», 30% не прийшли б на вибори, 14% – не визначилися. 

Дослідження проводилося 19-25 травня 2017-го. Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше  2,2%. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: