Талібан заявив про початок весняного наступу

Талібан заявив про початок весняного наступу
Бойовики Талібану

Наступ може поставити під сумнів місцеві вибори восени 2018 року

Терористичний рух Талібан заявив про початок щорічного весняного наступу в Афганістані, при цьому обіцяючи концентруватися виключно на силах США в країні. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Цьогорічна кампанія отримала назву «Аль Хандак» на честь однієї із битв за участю пророка Мохаммеда по захисту міста Медина. Дана заява була зроблена на фоні пропозиції президента Афганістану Ашрафа Гані вести переговори щодо миру без жодних попередніх передумов.

В своїй заяві про початок наступу рух Талібан відкинув дані пропозиції, називаючи їх змовою. Пропозиція мирний переговорів, як вважають терористи, відволікає населення країни від факту окупації із боку США. 

Цьогорічний весняний наступ відбуватиметься в умовах нової стратегії США щодо конфлікту в Афганістані, яка передбачає більше залучення авіації і американських підрозділів для тренування афганської армії. Кампанія 2018 року може поставити під сумнів проведення регіональних і муніципальних виборів, які заплановані на осінь, і не можуть відбутися без попередньої реєстрації виборців. Відповідно до незалежних оцінок Талібан контролює або активно веде боротьбу із урядом за 70% території країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: