Танкеру, який загорівся в Чорному морі, було заборонено заходити в порт РФ через санкції

Танкеру, який загорівся в Чорному морі, було заборонено заходити в порт РФ через санкції
Пожежа сталася на суднах під прапором Танзанії
Фото: Reuters

Танкеру Maestro раніше заборонили використовувати порт Темрюк на півдні Росії

Одному із згорілих у Чорному морі танкерів було заборонено зайти в порт на півдні Росії через санкції США.

Про це повідомляє Reuters.

«Судна, які спалахнули в районі Керченської протоки, мають ті ж назви, що і два газотранспортних танкери, Maestro і Venice, які були включені в консультативну записку про санкції США в минулому році через доставку палива в Сирію», - йдеться в повідомленні.

У казначейській записці США, опублікованій в листопаді повідомлялося, що будь-які операції з цими чи іншими суднами, які беруть участь у транспортуванні палива в Сирії, можуть призвести до санкцій.

Танкеру Maestro заборонили використовувати порт Темрюк на півдні Росії власники його єдиного газового терміналу «Мактрен-Нафта», де раніше танкер завантажував зріджений нафтовий газ російського і казахського походження для експорту на Близький Схід.

Судна можуть вдатися до перекидання палива між кораблями, якщо у них немає доступу до порту для завантаження.

Російське міністерство транспорту повідомило, що два кораблі загорілися при перевантаженні газу у відкритому морі в штормових умовах, і Росія дозволяє заправку газу тільки в трьох місцях в регіоні – всі вони на суші в портах.

Раніше повідомлялося, що пожежа сталася на суднах «Канді» і «Маестро» під прапором Танзанії, які перебували на якірній стоянці в нейтральних водах. Місце події розташоване в 15 морських милях від мису Такіль.

Моряки на танкері в Чорному морі могли порушити техніку безпеки під час передачі палива на інше судно, в результаті чого сталася пожежа.

У прес-службі Росморрічфлоту повідомили, що вранці 22 січня операція з пошуку моряків з палаючих суден в Чорному морі переведена з рятувальної у пошукову, оскільки шансів знайти живих уже немає.

За останніми даними, 14 моряків загинули під час пожежі на суднах в Чорному морі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: