Тіллерсон розповів про міжнародну частину нової стратегії нацбезпеки США

Тіллерсон розповів про міжнародну частину нової стратегії нацбезпеки США
Рекс Тіллерсон

Глобальне середовище ХХІ століття, яке постає перед США, «містить нетрадиційні загрози», зазначив Тіллерсон

Державний департамент США використовуватиме всі свої можливості для реалізації на міжнародному рівні нової Стратегії національної безпеки, оголошеної президентом Трампом у понеділок.

З відповідною заявою виступив після промови глави Білого дому державний секретар США Рекс Тіллерсон.

«Державний департамент буде тісно співпрацювати з іншими федеральними відомствами та нашими союзниками та партнерами по всьому світу для реалізації цієї стратегії», – наголосив глава американського зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що глобальне середовище ХХІ століття, яке постає перед Сполученими Штатами, «містить нетрадиційні загрози» від недержавних суб’єктів, а також виклики економічній та національній безпеці США з боку окремих держав.

«Незалежно від того, чи виходить ця загроза від держав-ізгоїв, які прагнуть атакувати нашу Батьківщину ядерною зброю або терористичними нападами, чи від підступних кібер-суб’єктів, які намагаються завдати шкоди й дестабілізувати наші критично важливі системи та інфраструктуру, ми повинні бути більш пильними по відношенню до тих, хто завдає шкоди нашим людям і нашому способу життя», – підкреслив державний секретар у своїй заяві.

У цьому зв’язку він наголосив, що нова стратегія «задіює всі елементи американської влади для захисту нашого народу, створення нових економічних можливостей та просування наших інтересів і демократичних принципів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: