Тимошенко назвала Савченко «своїм особистим болем»

Тимошенко назвала Савченко «своїм особистим болем»
Юлія Тимошенко

Тимошенко визнала, що голосувала би за зняття недоторканності з колишньої однопартійки

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко прокоментувала зняття недоторканності, затримання і арешт нардепа Надії Савченко, яка прийшла до Верховної Ради у списках саме цієї політичної сили.  

Про це вона сказала журналістам, повідомляють ЗМІ.

«Надія Савченко - це мій особистий глибокий біль. Добре пам'ятаю, як вся Україна і демократичні країни світу дивилися із захопленням на справжнього Героя України... Коли спільними зусиллям Надія отримала свободу, то перед її очима були всі дороги, які вона могла обрати, щоб пройти шлях становлення політичної нації», - сказала вона.

«Мені дуже шкода, що так трагічно це все сьогодні завершилось», - заявила Тимошенко.

Екс-прем'єр розповіла, що вчора не голосувала за подання на Савченко, бо «була у відрядженні в іншій країні».

«Якби була, голосувала би за зняття недоторканності, але не голосувала за арешт. Можна було, не арештовуючи людину, розібратися з усіма обставинами і після того, приймати рішення судом», - продовжила Тимошенко.

«Мене запитують, якби сьогодні знову все повторилося спочатку, чи стала би я особисто на захист Надії Савченко? Ми не могли тоді знати, яка буде політика Наді після повернення. Я би крок у крок повторила би те, що тоді робила», - запевнила Тимошенко.

Позбавлена недоторканності нардеп Надія Савченко, яку сьогодні судять за підготовку теракту у Верховній Раді, передала привіт лідеру «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Про це Савченко заявила зі скляної камери на засіданні Шевченківського райсуду Києва.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: