Тимошенко озвучила концепцію власної медреформи

Тимошенко озвучила концепцію власної медреформи

Запровадження медичного страхування зробить вітчизняну медицину якісною та доступною для кожної людини, - вважає лідер «Батьківщини»

Запровадження медичного страхування, що зробить вітчизняну медицину якісною та доступною для кожної людини, буде одним із пріоритетів нової влади. Про це Юлія Тимошенко заявила під час зустрічі з працівниками Кам’янець-Подільської районної лікарні.

За її словами, вона разом з своєю командою зараз готується докорінно змінити медичну реформу, що зараз реалізується в Україні. Тимошенко додала, що з двох моделей страхової медицини – британської та європейської – для України ефективнішою є саме європейська, де 50 або 100 відсотків страховки сплачує роботодавець, а держава забезпечує медстраховкою непрацюючих людей.

Для того, щоб така система якісної медицини запрацювала в Україні, на думку лідера «Батьківщини», потрібно зробити два кроки: зменшити удвічі податковий прес на роботодавців, щоб вони могли страхувати своїх працівників та ухвалити закон «Про обов’язкове медичне страхування». Тимошенко розповіла, що команда «Батьківщини» вже давно підготувала відповідні законопроекти.

Не менш важливим завданням нової влади (після виборів президента у 2019 році – ред.) голова партії вважає забезпечення гідною зарплатою усіх медичних працівників. Вона обурена тим, що в Україні лікарі отримують усемеро менше, ніж, наприклад, у Польщі та в 20 разів менше, ніж у Німеччині.

«У розвинених країнах середня зарплата лікарів становить від 5 до 7,5 тисячі євро на місяць, а у вузькоспеціалізованих фахівців – ще більше. І якщо ми як країна поступово не вирівняємося в питанні зарплат, то народ просто виїде з України. Ніхто не чекатиме ще десятки років в очікуванні на покращення. Сьогодні наші фахові лікарі вже з України їдуть, бо в світі йде жорстка конкуренція за фахівців», – констатувала Юлія Тимошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: