«Топаз» після звільнення заявив, що засуджує Путіна і бойовиків на Донбасі

О 19.00 активісти пропустили машину з «Топазом» і він поїхав з ізолятору

Звільненого з-під варти антимайданівця Ігната Кромського, відомого за своїм прізвиськом «Топаз», заблокували активісти біля слідчого ізолятору.

Про це повідомляє UA:Харків.

Учасники громадської організації «Антикорупційний блок учасників АТО» не давали проїхати машині, в якій перебував «Топаз», і задавали йому питання про його погляди щодо війни на Донбасі та президента Росії Володимира Путіна.

«Топаз» розповів, що після звільнення планує «займатися своїм домом» і їхати на Донбас воювати за бойовиків не збирається. Також він сказав, що засуджує дії бойовиків та політику Путіна.

О 19.00 активісти пропустили машину з «Топазом» і він поїхав з ізолятору.

28 вересня харківський суд відпустив з-за ґрат Ігната Кромського. Перерахувати термін ув’язнення просив адвокат, адже у СІЗО Кромський провів чотири роки. За «законом Савченко», це рахується рік за два. Отже, свої вісім років ув’язнення «Топаз» відбув.

Раніше адвокат Шадрін повідомив, що суд ухвалив рішення про перерахунок терміну ув'язнення антимайданівцю «Топазу». Він пояснив, що суд вирішив перерахувати термін ув'язнення за законом «Савченко».

Нагадаємо, 30 січня Київський районний суд Харкова виніс вирок стосовно Гната Кромського, більше відомого за позивним Топаз, згідно з яким, він має сидіти за гратами 8 років.

Топаза затримали 28 березня 2014 року. Наступного дня рішенням Ленінського районного суду Харкова йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який він порушив.

25 квітня 2014 року втікача затримали у Донецьку та відповідно до рішення суду взяли під варту без права внесення застави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: