Трамп особисто диктував заяву сина про зустріч з російським адвокатом, - ЗМІ

Трамп особисто диктував заяву сина про зустріч з російським адвокатом, - ЗМІ
Дональд Трамп із сином Дональдом

Стратегія, яку погодили радники, передбачала виступ Трампа-молодшого із заявою з правдивими даними

Президент США Дональд Трамп особисто диктував старшому синові заява про мету зустрічі з російським адвокатом Наталією Весельницькою, яка відбулася в червні 2016 року. Про це пише The Washington Post.

Після того, як ЗМІ повідомили про зустріч Трампа-молодшого, зятя президента США Джареда Кушнера і, на той момент, голови виборчого штабу Пола Манафорта з російським адвокатом Наталією Весельницькою, радники президента обговорювали варіанти відповіді з цього приводу для ЗМІ.

Стратегія, яку погодили радники, передбачала виступ Трампа-молодшого із заявою з правдивими даними на той випадок, якщо в ЗМІ з'явиться повна інформація про ту зустріч, пише видання.

Коли в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Дональд-молодший зустрічався з російським юристом, радники Трампа запропонували, щоб його син спочатку сказав правду про зустріч з Весельницькою на випадок витоків нових подробиць. Однак, як стверджує газета, через кілька годин, за вказівкою президента, «план змінився».

За даними видання, 8 липня, повертаючись на літаку з Німеччини, Трамп особисто продиктував заяву, в якому його син стверджував, що він і російський юрист «в першу чергу обговорили проблему усиновлення російських дітей». Також в заяві, яку потім опублікувала газета The New York Times, підкреслювалося, що в ході зустрічі не обговорювалася виборча кампанія.

Нагадаємо, що Дональд Трамп-молодший у 2016 році організував зустріч з російським адвокатом Весельницькою, яка має зв'язки з Кремлем. Зустріч проходила під час президентської кампанії в хмарочосі Trump Tower в Нью-Йорку 9 листопада 2016 року.

На ній також були присутні зять Дональда Трампа Джаред Кушнер та Пол Манафорт, який в той час очолював президентську кампанію кандидата-республіканця. 

У вівторок, 25 липня, колишній глава передвиборного штабу американського президента Дональда Трампа Пол Манафорт також дав свідчення в комітеті з розвідки Сенату США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: