Трамп підписав закон про оборонний бюджет: Україна отримає $250 млн

Трамп підписав закон про оборонний бюджет: Україна отримає $250 млн
Президент США Дональд Трамп

Оборонний бюджет посилює підтримку США союзникам в Європі проти російської агресії

13 серпня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав закон про «Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони».

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Загалом, документ передбачає спрямування 716 мільярдів доларів на оборону.

Як зазначено в повідомленні, новий Закон про захист і національну оборону передбачає збільшення сухопутних військ, Військово-морських сил (ВМС), Військово-повітряних сил (ВПС) і корпусу морської піхоти на 15600 чоловік.

Також говориться, що чисельність сухопутних військ складе 487,5 тис. осіб, ВМС - 335,4 тис. осіб, ВПС - 329,1 тис. осіб. Корпус морської піхоти буде налічувати 186,1 тис. осіб. Також закон передбачає створення окремого Космічного командування США, яке підпорядковуватиметься Стратегічному командуванню.

В заяві Білого дому вказується, що «безпрецедентна підтримка дозволить Вашингтону стримувати супротивників і потужно провадити мирну політику адміністрації Трампа».

Бюджет посилює підтримку США союзникам в Європі проти російської агресії через надання фінансування для ініціативи стримування.

Крім того, 250 млн доларів передбачено на допомогу Україні в галузі безпеки.

«У протистоянні цим небезпекам, ми знаємо, що слабкість – найбільш певний шлях до конфлікту і надзвичайна потужність є найбільш певним засобом нашої оборони», - цитує президента Трампа Білий дім.

Закон отримав ім'я Джона Маккейна, який був адміралом ВМС США і брав участь в тихоокеанському театрі бойових дій в часи Другої світової війни. Його син, Джон Маккейн-молодший, також служив у ВМС, очолював Тихоокеанське командування. Його онук, Джон Маккейн III, діючий сенатор, був військовим льотчиком і брав участь у В'єтнамській війні. В'єтнамці збили його літак і тримали в полоні з 1967 по 1973 роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: