Трамп призначить критика РФ Матісса міністром оборони, - ЗМІ

Трамп призначить критика РФ Матісса міністром оборони, - ЗМІ

Матісс віддає перевагу більш жорсткій позиції Вашингтона по відношенню до країн, які вважаються противниками США за кордоном

Обраний президент США Дональд Трамп визначився з кандидатурою міністра оборони країни у новій адміністрації: ним стане генерал у відставці Джеймс Матісс.

Про це поінформувало у четвер впливове американське видання The Washington Post із посиланням на джерела в перехідній команді, ознайомлені з внутрішніми процесами.

«Дональд Трамп обрав кандидатуру відставного генерала морської піхоти Джеймса Маттіса на посаду міністра оборони», - повідомила газета.

При цьому зазначається, що офіційно ця номінація буде оголошена наступного тижня.

Матісс у 2013 році пішов у відставку з посади командувача Центрального командування США. Для того, щоб генерал був затверджений на посаді міністра оборони, Конгрес має прийняти акт, який зробив би виключення у Федеральному законодавстві для Матісса в розділі, що глава Пентагону не повинен впродовж останніх семи років перебувати на військовій службі. Конгрес вже робив такий виняток, але лише один раз, коли генерал Джордж Маршалл був призначений на цю посаду в 1950 році.

Джеймс Маттіс відомий як один із найбільш впливових військових керівників свого покоління, якого називали стратегічним мислителем, але водночас звертали увагу на його агресивний стиль спілкування. Після відставки він працював консультантом і науковим співробітником Інституту Гувера – експертної установи при Стенфордському університеті.

Як і Трамп, Матісс віддає перевагу більш жорсткій позиції Вашингтона по відношенню до країн, які вважаються противниками США за кордоном. Особливо це стосується Ірану, а також терористичних угруповань на кшталт ІДІЛ та аль-Каїди.

Крім того, Маттіс критично висловлювався на адресу Росії через її агресію проти України, яку він назвав однією з найбільш небезпечних кризових ситуацій у Європейському регіоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: