Трамп за два тижні президентства став фігурантом 52 судових позовів

Трамп за два тижні президентства став фігурантом 52 судових позовів
Дональд Трамп
Фото REUTERS

Всі позови так чи інакше стосуються нової міграційної політики США

Дональд Трамп з дня інавгурації 20 січня був згаданий в 52 судових позовах, порушених в 17 штатах у зв'язку з діями федерального уряду США. Як зазначила в зв'язку з цим телекомпанія NBC, «це разюче велике число, з огляду на те, що адміністрація Трампа перебуває при владі всього декілька днів». Для порівняння вона послалася на те, що Барак Обама в перші два тижні перебування на посаді президента був згаданий в трьох позовах в федеральних судах, а Джордж Буш-молодший і Білл Клінтон - в двох позовах кожен.

Судові позови, в яких згадано Трамп, порушені у зв'язку з політикою посилення міграційного режиму. Минулого тижня Трамп підписав ряд указів, доручивши Держдепартаменту і міністерству національної безпеки на 120 днів призупинити розміщення в США біженців з усього світу. Він також вирішив скоротити квоту на їх прийом в 2017 фінансовому році приблизно в два рази - до 50 тис. Чол. Крім того, введено обмеження терміном на 90 днів на в'їзд в США громадян Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану.

«Активісти руху за громадянські права і представники мусульманських організацій відповіли на ці укази цілим шквалом судових позовів, - зазначила телекомпанія. - Генеральні прокурори в штатах Нью-Йорк, Массачусетс і Вірджинія приєдналися до тих, хто виступає проти цих указів. Позови подані також в штатах Вашингтон і Міннесота. У кожному з цих позовів стверджується, що укази порушують право на релігійну свобод».

Позов проти Трампа порушили також міська влада Сан-Франциско, протестуючи проти планів скоротити федеральні асигнування місту у разі невиконання вимог нових указів по імміграції. Прокурор Сан-Франциско Денніс Еррера, за повідомленням NCC, назвав ці укази «антиамериканськими», а прокурор штату Каліфорнія Ксав'єр Бесерра заявив, що зробить все можливе для того, щоб «законними методами зупинити будівництво стіни» на кордоні з Мексикою.

Президент США Дональд Трамп 25 січня підписав указ про будівництво стіни на кордоні з Мексикою для припинення нелегальної імміграції і заявив, що реалізація проекту почнеться негайно.

Як повідомлялось, раніше видання New York Times написало, що Трамп поводиться як людина, яка не контролює ситуацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: